L’Albi

restaurant

El restaurant

El restaurant Ca La Margarida es troba situat a l’Albi, un bonic poble de la Comarca de les Garrigues (Lleida). Bressol de l’oli d’oliva que s’ha reinagurat amb el mateix tracta familiar i agradable. Ens considerem un restaurant de cuina tradicional amb un toc d’innovació.

Oferim menú diari, menú de cap de setmana i menús per a grups. A més destaquem sobretot els esmorzars per a moters i ciclistes, sense oblidar-nos dels caçadors que visiten la zona.

L'Albi

L’Albi és una vila i municipi de la comarca de les Garrigues.

La vila és situada al peu de les restes del castell d’origen medieval (s. XII). Fou engrandit i reformat a finals del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble. Al nucli residencial, es pot veure un portal de mig punt amb arc rebaixat, cobert per una volta de motllures encreuades simples, en la clau de la qual figuren diversos escuts, un d’aquests amb un lleó rampant i un altre en forma de llosange.

Al nucli antic de la població s’hi conserven la plaça i el carrer Major, amb els porxos i les cases de pedra i el Call, antic barri jueu, al qual s’accedeix des del carrer Major a través d’un arc gòtic (s. XIV). També la vila conserva notables edificis com l’Ajuntament, la cooperativa del camp (obra de Cèsar Martinell), l’arc rodó del carrer del Forn i vestigis de l’antiga muralla. Al terme municipal hi ha el conjunt de pintures rupestres anomenat la Vall de la Coma, que es pot visitar a hores concertades, és a 5 km de la població i està declarat bé d’Interès cultural del patrimoni històric. També es pot gaudir d’indrets naturals plens de frescor, com la Font de la Teula i la Cova del Cintet.